Nieuws

Assisen Leuven: Vrouw en ex-partner staan terecht voor moord op Andy uit Aarschot

By 
Jan De Man

Zes mannen en evenveel vrouwen zullen op 9 februari beslissen of een 27-jarige vrouw en haar 30-jarige ex-man schuldig zijn aan de moord op Andy Vandereyt (30) uit Glabbeek. Andy werd op 2 december 2018 neergestoken in de Diestestraat in Aarschot. Hij was naar de Demerstad afgezakt om een ruzie met zijn ex-partner K.A te beslechten. Maar de ontmoeting liep volledig uit de hand en ontaardde in een vechtpartij.

Messteken

K.A had haar ex-man en vader van haar drie kinderen meegebracht, B.DC. Volgens getuigen zouden beiden verschillende keren Andy Vandereyt met een mes gestoken hebben. Andy overleed een uur later in het ziekenhuis.  De ex-man, B.DC. bekende de feiten onmiddellijk. K.A bleef echter ontkennen, hoewel de steekpartij werd gefilmd en er later er ook een zak met twee bebloede dolken werd teruggevonden. Uiteindelijk ging ook KA. over tot bekentenissen.

"Helikopterbruid"

De twee beschuldigden zitten sinds december 2018 in de gevangenis in afwachting van hun proces. In de cel trouwt de 27-jarige vrouw een andere gedetineerde. Na een reeks incidenten, ze verstopte drugs en beschuldigde cipiers ten onrechte van verkrachting, werd K.A overgebracht naar de vrouwengevangenis van Vorst. K.A en haar nieuwe man worden op deze manier van elkaar gescheiden. Wanneer hij vrijkomt in 2020, besluit hij een helikopter te kapen om zijn vrouw uit de gevangenis van Vorst te bevrijden. Maar die poging mislukt. De binnenplaats van de gevangenis is te klein om de helikopter te laten landen. De poging eindigt uiteindelijk in een veld in de buurt van Tienen.  De man riskeert 15 jaar cel.

Contacteer ons vrijblijvend om uw dossier te bespreken

CONTACT