/ pleidooi

" For time and the world do not stand still. Change is the law of life. And those who look only to the past or the present are certain to miss the future. "


John F. Kennedy
Frankfurt 25 juni 1963

De rechtbank - vier

Het assisenproces van ­Romain Adriaens mag ­gewoon worden getoond in het programma 'De Rechtbank' op Vier. De zus van de dader verzette zich, maar kreeg geen gelijk.
Vanaf volgende week volgt Woestijnvis in het programma De Rechtbank op Vier drie weken lang het assisenproces van ­Romain Adriaens, een 63-jarige man die vorig jaar tot achttien jaar cel werd veroordeeld voor de doodslag op zijn 61-jarige vrouw Irene Orens.
De zus van Romain Adriaens las in de krant dat het proces van haar broer te zien zou zijn in 'De Rechtbank'. Ze vond dat ze voor een voldongen feit geplaatst werd en dat de afspraken niet nageleefd waren. De vrouw wilde de uitzending daarop via een kort geding laten verbieden.

De rechter in kort geding besliste dat VIER de drie afleveringen van 'De Rechtbank' rond het proces wel mag uitzenden. 'Nadat de rechter alle uitzendingen bekeken heeft, oordeelde hij dat we alles correct en sereen weergegeven hebben. Alle afspraken zijn volgens hem ook nageleefd', aldus Olivier Goris van Woestijnvis.

VRT Strafpleiters

Advocaat Jan De Man werkte ook mee aan de reeks strafpleiters op canvas.

Wie zijn de strafpleiters buiten de rechtbank? Hoe gaan ze om met ups en downs, adrenaline en burn-out? Hoe zwaar weegt de job op het gezin? Wat zijn de uitlaatkleppen in een job die nooit stopt?
Gilles De Coster gaat op zoek naar de mens en de manager achter het pleidooi.

Berichten in de media

WEBINARS PORTALUS

Contacteer ons vrijblijvend om uw dossier te bespreken

CONTACT