/ pleidooi

" For time and the world do not stand still. Change is the law of life. And those who look only to the past or the present are certain to miss the future. "


John F. Kennedy
Frankfurt 25 juni 1963

de rechtbank (vier)

Het assisenproces van ­Romain Adriaens mag ­gewoon worden getoond in het programma 'De Rechtbank' op Vier. De zus van de dader verzette zich, maar kreeg geen gelijk.
Vanaf volgende week volgt Woestijnvis in het programma De Rechtbank op Vier drie weken lang het assisenproces van ­Romain Adriaens, een 63-jarige man die vorig jaar tot achttien jaar cel werd veroordeeld voor de doodslag op zijn 61-jarige vrouw Irene Orens.
De zus van Romain Adriaens las in de krant dat het proces van haar broer te zien zou zijn in 'De Rechtbank'. Ze vond dat ze voor een voldongen feit geplaatst werd en dat de afspraken niet nageleefd waren. De vrouw wilde de uitzending daarop via een kort geding laten verbieden.

De rechter in kort geding besliste dat VIER de drie afleveringen van 'De Rechtbank' rond het proces wel mag uitzenden. 'Nadat de rechter alle uitzendingen bekeken heeft, oordeelde hij dat we alles correct en sereen weergegeven hebben. Alle afspraken zijn volgens hem ook nageleefd', aldus Olivier Goris van Woestijnvis.

Podcast play 4

"Zeg nooit nooit. Het kan altijd, ook met u, gebeuren!" Een nieuwe Play 4 podcast gaat op zoek naar de waarheid achter de (fictieve) Balletmoord.Advocaat geeft uitleg en helpt Eliza Beekmans met haar

bekijk

VRT Strafpleiters

Advocaat Jan De Man werkte ook mee aan de reeks strafpleiters op canvas.

Wie zijn de strafpleiters buiten de rechtbank? Hoe gaan ze om met ups en downs, adrenaline en burn-out? Hoe zwaar weegt de job op het gezin? Wat zijn de uitlaatkleppen in een job die nooit stopt?
Gilles De Coster gaat op zoek naar de mens en de manager achter het pleidooi.

Legaly inclusive - podcast
Legally Inclusive is een podcastreeks waarin elke mening over diversiteit en inclusie binnen de juridische sector ruimte krijgt. In deze aflevering hebben we Jan De Man te gast, waarin hij zijn persoonlijke mening over de evolutie van diversiteit en inclusie binnen de advocatuur helder weergeeft.

“We hebben al een hele weg afgelegd, maar het zou nog veel sneller moeten zijn, en we zouden er gewoon niet meer over moeten praten. Als we daar geraken, dan hebben we iets gerealiseerd als verworven.”

EEN TEGEN ALLEN - Booktopia

Het voorbije weekend was Jan De Man te gast op het festival Boektopia in Kortrijk Expo.Naast de voorstelling van zijn boek "Een tegen allen" was er een zeer aangenaam gesprek met journalist John Vervoort en assisenkenner Gust Verwerft over de dagelijkse realiteit in het strafrecht, de tragische verhalen die schuil gaan achter de krantenkoppen en de noodzaak om het Hof van Assisen te behouden in haar huidige vorm.

Lees verder

#strafrecht#defenseattorney#assises

Berichten in de media

WEBINARS PORTALUS

ATV: WAKKER Op zondag 19/12/2021

Het proces rond de moord op Julie Van Espen wordt achter gesloten deuren gevoerd, op vraag van de familie van Julie. Sophie De Wit diende een wetsvoorstel in om zedenzaken met meer omzichtigheid te behandelen en dus standaard achter gesloten deuren te houden. We hebben het erover samen met Pol Deltour, de voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor journalisten en met advocaat Jan De Man. (vanaf minuut 35 start het gesprek)

Contacteer ons vrijblijvend om uw dossier te bespreken

CONTACT