Nieuws

Pokémonmoord - levenslang en 15 jaar terbeschikking­stelling voor 28-jarige dader

By 
Jan De Man

De 28-jarige Jonny Van den Broeck krijgt levenslang voor de moord op Shashia Moreau. Daarbovenop zal hij nog 15 jaar ter beschikking moeten staan van de rechtbank. Dat heeft het assisenhof beslist. De dader en het slachtoffer hadden elkaar ontmoet op internet en afgesproken om Pokémon­figuurtjes uit te wisselen. De vrouw werd vermoord teruggevonden in de tuin van de dader.

Vrijdag al had de assisenjury geoordeeld dat Van den Broeck schuldig was aan de moord op Shashia Moreau. De advocaat van de dader, Jan De Man, had gevraagd om hem niet tot levenslang te veroordelen, maar tot een celstraf van 30 jaar.

Vandaag heeft het hof geoordeeld dat Van den Broeck wél levenslang krijgt. Dat betekent dat hij ten vroegste na 15 jaar vrij kan komen, wanneer de man 40 is. Van den Broeck zit nu namelijk al sinds 9 februari 2017 in de cel, twee dagen nadat Shashia Moreau verdween. Moreau was toen 20 jaar oud.

Pas toen het proces startte, begon de dader bekentenissen af te leggen. Tot dan ontkende hij dat Moreau met hem naar huis was gegaan. De twee hadden in 2017 via internet afgesproken om een soort speelgoedfiguurtjes uit te wisselen. Het slachtoffer ging toen mee naar het huis van Van den Broeck in Antwerpen.

GEWELDADIGE MOORD

Daar werd de vrouw gewelddadig verkracht, en gewurgd. De moordenaar begroef zijn slachtoffer in de binnentuin van zijn appartement. Nadien probeerde Van den Broeck zijn daden te verhullen door sms'en te sturen naar zichzelf met de gsm van het slachtoffer. Hij wilde de indruk wekken dat ze elkaar nooit hadden ontmoet, maar camerabeelden spraken zijn verhaal tegen.

Contacteer ons vrijblijvend om uw dossier te bespreken

CONTACT